Karlsby lägergård

Karlsby Lägergård drivs ideellt av Karlsby Bygdeförening och ligger 15 km nordöst om Motala. Här bor du naturskönt i Karlsby gamla skola med närhet till skog och sjön Salstern. Lägergården lämpar sig för föreningar, skolor, träningsläger, lägerskolor, familjesemestrar eller fester.

Boende

Vi erbjuder boende i två sovsalar med sexton respektive arton bäddar i våningssängar. Dessutom finns två mindre sovrum med en och två sängar.
      Det finns täcken och kuddar, men gästerna tar med sig egna underlakan, påslakan, örngott och badhanddukar. I lägergården finns det åtta toaletter och sex duschar.

Övriga utrymmen

Det finns även en liten bastu, ett relaxrum, ett träningsrum och en undervisningssal med bord/stolar, en soffgrupp och en platt-TV.

Köket är fullt utrustat med allt som behövs för en trevlig och trivsam vistelse. Matsalen rymmer 40-50 gäster.

Omgivning

Utomhus finns en gräsplan med fotbollsmål. Till anläggningen hör också två bouleplaner, en beachvolleybana samt en grillplats med fasta bänkar och bord.

Bakom lägergården startar ett två km långt elljusspår. Det är endast ca 300m till sjön Salstern med en badklippa eller ca två km till en större badplats med brygga, flotte och grillplats.

Priser

Priset för hyra av lokalerna är 1180 kr/dygn. Därutöver tillkommer en kostnad på 40 kr/bädd/dygn. Extra sovplatser inne eller utomhus kostar 20kr/person och dygn. Man kan också hyra skolan för ett möte till ett pris av 150 kr/h. Det finns dataprojektor och bredband/wifi till en kostnad av 100 kr/objekt och hyrestillfälle.

Motala kommuns skolor, klasser och fritidsgårdar har reducerat pris och bör kontakta lägergården för prisuppgift.

OBS! Hyresgästen städar själv efter sig.

Vägbeskrivning

Tag av mot Karlsby på RV 34. 5 kilometer öster om Motala. När du är framme i samhället Karlsby, sväng höger mot Borensberg. Efter 300 meter, sväng höger uppför skolbacken.